Malabadi Otel 2003 yılında inşaa edilen tesis 2014 yılında sizlerin rahatı ve konforu için yenilenmektedir. Malabadi otel Diyarbakır alışveriş ...
Temizliği ve personel iletişimi harikaydı. Bu hizmet anlayışınızı aynı şekilde sürdürmeniz dileğiyle. Teşekkürler.
Odaların biraz daha geniş olması güzel olur.
2015 yılında kurulan Liv Suit Otel Medineyetler şehri olarak bilinen Diyarbakır şehrindedir. Liv Suit Otel şehir merkezinde olup Urfa yolu ...
Personel ilgi alakası gayet güzeldi
Odadaki eşyalar genel bir değişimden geçerse otelin yüzü değişir.
Gıran Park Termal Otel 2016 yılında Güney Doğu Anadolu Bölgesinin Diyarbakır şehrinde inşa edilmiştir. Otel her yıl sizlerin ...
Odaları güzel ve hijyenikti. Fiyatı da uygun. Ödediğiniz ücretin karşılığını fazlasıyla alabiliyorsunuz. Tekrar bu bölgeye gelirsem otelinizi tercih edeceğim.
Sosyal aktivite ve cafe hizmetleri olabilirdi.
Ulaşım imkanları olarak Diyarbakır Havaalanı'na 10 dakika sürüş mesafesindedir. Diyarbakır istasyonuna 9 dakika sürüş mesafesinde yer alır. Ücret ...
Silvan Grand Otel, Diyarbakır ve Batman'ın kesiştiği bu güzel ilçede konumlanan oldukça şık bir tesis. İşletme, konforu ve ...
Eğer bir Doğu Anadolu gezisi planlıyorsanız ve Diyarbakır otelleri arasından birinde konaklayacaksanız, en gelişmiş Doğu Anadolu şehrini de gezmeniz şarttır. Cadde 75 üzerinde birçok modern şehirde görünen seçkin binaları görmeniz mümkün. Sadece güzel binalar değil, bir çok tarihi bina da gerçek zenginliktir.
Ama diğer şehirlerden farklı olarak çevrede gezmeniz gereken birçok değerli alan bulunmakta. Sadece Diyarbakır Merkez’de Suriçi Bölgesinde eşsiz gezilecek tarihi yerler bulunmaktadır. Gezinizi planlamadan bu bilgileri size sunmak istiyoruz.
Diyarbakır Merkez Otel Fiyatları
Her bütçeye uygun farklı Diyarbakır otel fiyatları ile konaklamanızı gerçekleştirebilirsiniz. Farklı hizmetleri elbette farklı ücretlerde bulmak ve istediğiniz en iyi konaklamayı yapmanız mümkün. Küçük şirin otellerden, lüks otellere kadar skalanın her noktasından konaklama hizmeti satın alabileceksiniz.
Seçtiğiniz standartlara uygun Diyarbakır en iyi otel size beklediğiniz hizmeti fazlasıyla sunacaktır. Bu arada Diyarbakır Merkez ve özellikle Suriçi bölgesinden başlayarak şehrin görülmesi gereken yerlerini gezebilirsiniz. Bütün bu bilgiler ışığında Diyarbakır gezilecek yerler konusunda her zaman alternatifi bol olan seçenekleri sunabilen bir kent olmuştur.
Diyarbakır Merkez Gezilecek Yerler
Şehrin tarihi Göbeklitepe kalıntılarını sonraki bir güne saklayarak önce şehrin içinde ulaşımı en kolay Suriçi bölgesine en azından bir gün ayırmalısınız. Sonraki günler için çevre gezileri planlayabilirsiniz.
Suriçi volkanik bazalt taşlar ile yapılmıştır. Şehrin yaşam pratiğine uygun mimariye sahip özgün binalar, evler bulunmaktadır. Özellikle yaz akşamları halkın yürüyüş alanıdır. Surlardan manzara seyretme büyük bir keyif olarak yaşanmakta. Sur içindeki önemli yapıları şöyle sıralayabiliriz:
Diyarbakır Kalesi
Çin Seddinden sonra dünyanın en büyük savunma duvarıdır. Dört girişi vardır ve 9 bin yıllıktır.
Hevsel Bahçeleri
Diyarbakır kalesinin tam karşısındadır. Diyarbakır Kalesi ile birlikte Hevsel Bahçeleri UNESCO Dünya Mirası olarak kabul edilmiştir.
Diyarbakır Ulu Camii
Anadolu’daki en eski camidir. 639 yılında bir Ermeni Kilisesi olan Martoma Kilisesi camiye çevrilerek yapılmıştır. Geçirdiği yangın ve depremde taş bezekli sütunları yıkılmıştır. Burada Sibernetiğin babası kabul edilen eski bilim adamı El Cezeri tarafından yapılmış bir güneş saati bulunmaktadır. Kare minare altı, kiliseden yapıldığını hemen belli etmektedir.
Hasan Paşa Hanı
Kabenin ilk ipek örtüsü bu handa dokunmuştur. Günümüzde hoş bir kahve molası için uygundur. Aynı zamanda kitap da alabileceğiniz bir kitapçı vardır. Ortasında sevimli bir şadırvan bulunmaktadır.
Diyarbakır Kültür Evi
Güzel bir Suriçi konağında kültür aktiviteleri düzenlenmektedir. Şiir dinletileri, müzik performansları ve Diyarbakır mutfağından güzel lezzetler ile sizi karşılıyor.
Şeyh Muhtar Camii ve Dört Ayaklı Minare
1500 yılından kalma, dört ayak üzerine yerleştirilmiş minaresi ile dikkat çekici bir camidir. Siyah ve beyaz taşlar kullanılarak inşa edilmiş özel bir yapıdır. Dört ayağın altından yedi kez geçerek dileklerin gerçekleşeceği inancı vardır. Ziyaretçiler tarafından bu inanca uygun olarak dilek dilenmektedir.
Saint George Kilisesi
Kubbesi çökmüştür. Açık hava galerisi gibi kullanılmaktadır. Müze kartı geçmektedir. Kaleiçi surlardadır. Saat 17.00’a kadar ziyaretçi kabul edilir.
Diyarbakır Arkeoloji Müzesi
1934’de yapılmıştır. Ulu Cami yakınındadır. Zinciriye Medresesindedir. 12.500 yıl öncesine ait buluntular müzede sergilenmektedir. Sergilenen eserlerden anlaşılmaktadır ki o dönemde insanların yerleşik düzene geçmeye başlamış, avcılık ve toplayıcılık yapmanın yanı sıra tarıma yapmaya da başlamışlardır. Bu müzede Körtik Tepeden çıkan tarihi buluntular da sergileniyor.
Meryem Ana Süryani Kadim Kilisesi
3.yüzyıldan kalma yirmi kişilik küçük bir cemaat kilisesidir. Bizans döneminden kalma mihrabı, Roma döneminden kalma kapısı vardır. Hala ibadete açıktır. İkonaları ve ahşap oyma bölümleri ile çok dikkat çekicidir.
Surp Grigos Ermeni Kilisesi
1515 de yapılmış defalarca restore edilmek zorunda kalınmış bir kilisedir. 1880 de restore edilerek açılmıştır. Ardından geçirdiği yangın sonrası 2011 yılında tekrar restore edilmiştir. 2015 yılında tahrip edilmiş ve yeniden restore edilmek zorunda kalınmıştır.
Cemil Paşa Konağı Kent Müzesi
Kesme bazalt taştan yapılmıştır. Yapım tarihi 1888’dir. Büyükşehir Belediyesi tarafından Kent Müzesi olarak düzenlenmiştir. Diyarbakır kenti yaşamına dair birçok şeyi bu müzede görebilirsiniz.
Ziya Gökalp Müzesi
Müze kartı geçen evde ünlü yazar ve sosyolog Ziya Gökalp doğmuştur. İki katlı taş bir evdir. Yazara ait eşyalar, kitap ve belgeleri görmek isteyenlerin ziyaretine açıktır.
Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi
Ünlü Diyarbakırlı şairin doğduğu ev Kültür Bakanlığı tarafından satın alınıp müze yapılmıştır. Tüm yerel evlerin özelliklerini taşımaktadır. Pazartesi günleri kapalıdır. Diğer günler ücretsiz gezilmektedir.
Ahmet Arif Müze ve Sanat Evi
Diyarbakır’ın yetiştirdiği ve halk tarafından sevilen şairin evinde yazara ait daktilo ve gözlüğünü, el yazısı şiirlerini, resimlerini görebilirsiniz. Giriş ücretsizdir.
İskender Paşa Konağı
Bahçesindeki 400 yıllık çınarları ile hoş bir kafe olarak hizmete açılan tarihi konakta bir çay molası verebilirsiniz.
Diyarbakır kuşbazları ve güvercinleri ile ünlü bir şehirdir. Müstakil evlerin azalması ile birlikte güvercin yetiştiriciliği yapanların hizmetine güvercin otelleri girmeye başlamıştır. Bu dünyada bir ilktir. Şehirde güvercin otelleri açılmaktadır.
Bütün bu yerler dışında Diyarbakır Merkeze çok yakın gezilecek sayısız yer de bulunmaktadır. Örneğin Dicle nehrinin iki yakasını bağlayan On Gözlü Köprü ve Dicle Nehri mutlaka görülmelidir. Hazır Diyarbakır’a kadar gelmişken ünlü Malabadi Köprüsü ziyaret edilmeden geçilmemelidir. Merkezden 47 km uzaklıktaki Eğil Kralkızı Baraj Gölünde tekne turuna katılmak ve su sporları yapmak olasıdır. Burada dokuz peygamberin mezarı olduğuna inanılmaktadır.
Eğer ziyaretinizi Eylül ayında gerçekleştiriyorsanız Karpuz Festivalini kaçırmayınız. Özel Diyarbakır mutfağını da mutlaka deneyimleyiniz. Birbirinden lezzetli yemekleri ile sizi büyüleyeceğine eminiz. Konaklayacağınız Diyarbakır otel ücretleri hem sizi memnun edecek, hem de bu kadar çok yeri gezme olanağınız olacaktır.