Hamzakoy Blue Park Boutique Hotel Çanakkale Gelibolu bölgesinde konumlandırılmıştır. Hamzakoy plajı tesise sıfırdır. 2014 yılında yılında hizmet vermeye başlayan ...
Hampton By Hilton Çanakkale Gallipoli 2017 yılında hizmet vermeye başlamış olup sizler için her yıl yenilenmektedir. Tesis Gelibolu’da Hamzakoy’da ...
Çanakkale'nin tarihe pek çok uygarlığa sahip çıkmış olan Gelibolu Yarımadası Çanakkale Boğazı ile Saroz Yarımadası arasında yer alır. Tarih ve doğası bakımından çokça ziyaret edilen Gelibolu’ya gelen ziyaretçilerin yoğun bir günün ardından dinlenmek için ilk tercihleri genellikle Gelibolu otelleri oluyor. Bölgede hem konforlu hem de bütçe dostu bir şekilde otel bulmak da mümkün!
Gelibolu otelleri ise konaklama açısından birçok seçeneği önümüze koyuyor. Gerek konaklama gerek iyi bir tatil için Gelibolu otelleri çok gözde yerlerdir. Gelibolu, deniz tatili seven misafirleri ise cam gibi koylar, altın kumdan plajlar ile karşılıyor. Gelibolu’ya gelen ziyaretçilerin burayı tercih etmelerinin bir diğer sebeplerinden biri ise bu tarihi ve doğa güzellikleri olan bölgenin fiyatlarının da bir o kadar ekonomik olmasıdır.
Gelibolu Otel Fiyatları
Gelibolu otelleri fiyatları sunulan hizmet, ziyaret edilen tarih göz önüne alındığında değişiklik gösterebiliyor. Tatillerin yanında genel amacı konaklamak olursa butik oteller de tercih edilebiliyor. Butik oteller samimi ve cana yakın çalışanlar ve şirin mimarileriyle dikkat çekiyor. Gelibolu’yu keşfetmeyi istediğiniz zaman karşınıza son derece konforlu otel seçenekleri çıkacaktır.
Çanakkale’de hafif rüzgarlı huzurlu bir tatil isteyen aileler ise genellikle apart otelleri tercih ediyor. Genellikle sahil bölgesinde bulunan bu oteller çoğunlukla oda + kahvaltı şeklinde hizmet veriyor. Bu oteli tercih edenlerin genel amacı denize yakın olmasından kaynaklıdır. Güne harika bir kahvaltı ve sonrasında güzel bir deniz tatiline ya da geziye ihtiyaç duyarsanız Gelibolu butik otelleri tam size göredir.
Gelibolu Gezilecek Yerler
Eğer ki Gelibolu’ya tatil amaçlı geldiyseniz ve Gelibolu’nun eşsiz güzelliklerini görmek istiyorsanız size rehber niteliğinde birkaç öneri sunacağız. Bunlar arasında Anzak Koyu, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı, Bayraklı Baba Türbesi ve Balayır Plajı ilk sıralarda yer alıyor. Gelibolu Mevlevihanesi ve Hellas Anıtı da gezilecek yerler arasında bulunuyor.
Gelibolu gezilecek yerler gündeme geldiğinde Namazgah (Azaplar Camii), Gelibolu Savaş Müzesi, Fransız Mezarlığı ve Anıtı ile Piri Reis Müzesi Antika Traktör Müzesi, de karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca Saruca Paşa Hamamı Emir Ali Baba Turbesi, Balayır Gazi Süleyman Paşa Camii Sinan Paşa Türbesi, Piri Reis Anıtı, Gelibolu Deniz Feneri, Gelibolu Şehitliği, 57. Piyade Alayı Şehitliği, Yazıcızade Camii de bölgedeki gezilmesi gereken uğrak noktalarıdır.
Anzak Koyu
Çanakkale Savaşı’nda çıkartmaların yapıldığı çatışmaların gerçekleştiği bölgedir. Bu bölgede askerlere ait mezarlar bulunur. Anzak Koyu her yıl uluslararası anma törenlerine de ev sahipliği yapmaktadır.
Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı
1973 yılında kurulan park Şehitler abidesi ile Milli Park ilan edilmiştir. Bu parkta 250 binden fazla yabancı askerlerin, 60 binden fazla da Türk askerlerine ait mezarlık ve anıt bulunmaktadır.
Bayraklı Baba Türbesi
Rivayete göre Karacabey, Bizans ile savaş sırasında esir alınacağını anladığında bayrağın düşman eline geçmemesi için bayrağı parçalara böler ve yutar. Ancak sonrasında Karacabey ordusu iyi hamlelerle durumu kendilerine çevirirler ve Karacabey kurtulur.
Sonrasında bayrağı yuttuğuna kimseyi inandıramaz. Kendini arkadaşlarına inandırmak için midesini parçalar ve bayrağın ortaya çıkmasını sağlar. Ölmeden önce de ‘Benim yerim burasıdır. Beni buraya gömün ve bayraksız bırakmayın.’ diye vasiyet eder. Bundan sonra da Bayraklı Baba Türbesini ziyaret eden herkesin ziyareti sırasında bir bayrak asması gelenek haline gelmiştir.
Bolayır Plajı
Küçük ve sakin bir şekilde soğuk suyuyla sakin bir tatil yapmak isteyenlerin birebir tercihidir. Bolayır plajı dalgıçların da tercih ettiği bir yerdir. Burası bozulmamış doğasıyla ilgi çekmektedir.
Gelibolu Mevlevihanesi
17. Yüzyılda kurulan, çile çıkarılan, derviş yetiştirilen asitanelerden biridir. Geçmişten günümüze kadar uzanan süreçte ayakta kalmayı başarmış bir tarihi yapı olarak karşımıza çıkan Gelibolu Mevlevihanesi ziyaretçilerin ilgisini de çekmektedir.
Hellas Anıtı
1924 yılında inşa edilen anıt, savaşta yaşamlarını yitiren düşman askerlerin anısına temsil olarak yapılmış olan bir anıttır.
Namazgah (Azaplar Camii)
1407 yılında Hacı Paşaoğlu İskender tarafından inşa edilen namazgah, dönemin askerleri sefere çıkmadan önce toplanıp namaz kıldıkları rivayet edilir.
Gelibolu Savaş Müzesi
Büyük kahramanlık destanlarının yazıldığı Çanakkale Savaşından izler olan 7000’den fazla eşya barındıran müzedir.
Fransız Mezarlığı ve Anıtı
Bu mezarlık, Kırım savaşında ölen Fransız askerler için yapılan mezarlıktır. 45 mezarlığın toplandığı bu alan diğer mezarlara göre oldukça büyüktür.
Piri Reis Müzesi
Müzede Gelibolulu olduğu bilinen denizcilerin büstleri, tablolar ve haritalar bulunmaktadır. Piri Reis müzesi Türk denizcilik tarihine de ışık tutmaktadır.
Antika Traktör Müzesi
Türkiye’nin ilk ve tek traktör müzesi, 180’lerden itibaren günümüze kadar üretilen traktörlerin sergilendiği müzedir. Burası kendine özgü orijinal bir müze olarak dikkatleri üzerine çekmektedir.
Saruca Paşa Hamamı
14.yy’da inşa edilen Saruca Baba Hamamının özelliği, Gelibolu’nun en büyük hamamı olmasıdır. İçerisinde bulunan mermer çizme bu hamamın bir asker tarafından yaptırıldığını söyler.
Emir Ali Baba Türbesi
14. yüzyılda inşa edilen denizci 2. amirali Emir Ali Baba tarafından yaptırılmıştır. Türbe günümüzde de yoğun bir düzeyde ilgi görmektedir.
Balayır Gazi Süleyman Paşa Camii
Camii Orhan Gazi’nin oğlu Rumeli fatihi asıyla bilinen Gazi Süleyman Paşa’ya aittir.
Sinan Paşa Türbesi
Sinanpaşa Külliyesinin içinde bulunan türbe, dönemin önemli kişilerine ait mezarları bulundurur.
Piri Reis Anıtı
UNESCO 2013 yılında Piri Reis’i anma yılı ilan ettikten sonra, İbrahim Bodur tarafından Gelibolulu Piri Reis adına, Gelibolu halkına hediye edilmiştir.
Gelibolu Deniz Feneri
9 metre yükseklikte bulunan deniz feneri 15 mil uzağa kadar aydınlatabilmektedir. 1856 yılında inşa edilmiştir.
Gelibolu Şehitliği
Yüzbaşı M. Şükrü Süerdem’in vefatından şehitlik abidesine defnedilmesi üzerine bölge Gelibolu Şehitliği olarak adlandırılmıştır.
57. Piyade Alayı Şehitliği
Tam 628 askerden oluşan 57. Alay’ın tamamı 25 – 28 Nisan 1915 yılında Çanakkale savaşında şehit olmuştur. Bu anıtta onların anısına yapılmış bir anıttır.
Yazıcızade Camii
Mehmet ve Ahmet Bican Efendi kardeşler adına yaptırılmış, Fatih dönemi yapılarındandır. Caminin kendine özgü bir mimari yapısı bulunmaktadır.